Strona/Blog w całości ma charakter reklamowy, a zamieszczone na niej artykuły mają na celu pozycjonowanie stron www. Żaden z wpisów nie pochodzi od użytkowników, a wszystkie zostały opłacone

O czym należy pamiętać montując separator do oddzielania tłuszczu

Branża gastronomiczna w naszym kraju ma wiele obowiązków, których musi dopełnić. Jeden z nich to dbanie o odpowiednią jakość odprowadzanych do kanalizacji ścieków, a to regulują przepisy prawa. Jeżeli kuchnia danego lokalu stosuje większą ilość różnych tłuszczy, to wówczas nie można takich ścieków bezpośrednio odprowadzać, a wcześniej muszą one być dobrze oczyszczone.

Służą do tego specjalne separatory, jakich montaż będzie w wielu przypadkach konieczny. Jeżeli jakiś bar czy restauracja takie urządzenie musi zainstalować, to należy to zrobić w odpowiedni sposób. Istotne jest przede wszystkim to, aby przegląd separatorów miał łatwy dostęp. Firmy zajmujące się takim serwisem dysponują wprawdzie odpowiednim sprzętem, lecz czasami trafiają się przypadki, że nawet on może nie pomóc.

W takim przypadku trzeba sobie radzić w inny sposób, ale z tym wiązać się też będzie całkiem inna czyszczenie separatorów cena za takie usługi. Jeśli więc ktoś nie chce niepotrzebnie płacić za dużo, to powinien wykonać wszystko zgodnie z wytycznymi. Regularne czyszczenie separatorów jest bardzo ważne, gdyż zbiorniki separatorów zapychają się dość często.

Jeśli przez dłuższy czas tłuszcz nie zostanie z nich wyciągnięty, to w pewnej chwili może się zacząć przelewać do rur kanalizacyjnych, a to jest zabronione. Częstotliwość przyjazdów najlepiej uzgadniać z firmą, która się będzie tym zajmowała. A uzależnione to będzie od pojemności samego separatora oraz pojemności ścieków, jakie będzie miał do przerobienia.

🧾 ARTYKUŁ SPONSOROWANY

Możesz także polubić...

Dodaj komentarz